
LUNDE & SCHEEL PROJECTS
Be a part of Golf Life
GOLF FOOD
A lifestyle
Når god mad er en del af Golf Life.
Enjoy.

Morning-'bowl'
Super lækker Morning-'bowl' med Acaibær.
Basis:
2 spsk Acaibær/pulver
150 g frosne blåbær
1 frossen banan
2 spsk uopvarmet honning
1 1/4 del havremælk el. mandelmælk
Topping:
Friske Jordbær, Blåbær, Abrioser, Fersken, Kiwi
Blandede ristede nødder og græskarkerner
Friske dadler
Blend alle Basis-ingredienserne og top med friske bær, blandede ristede nødder, græskarkerner og friske dadler.
Opskriften er inspireret fra bogen 'Green Kitchen Smoothies' af Luise Vindahl & David Frenkiel

Snack-Bowl
Har du travlt og svært ved at nå at lave en sandwich eller andet, du kan tage med som frokost på golfrunden, er det en god ide at gemme lidt fra 'Morning-bowl'en' som snack under runden.
Den holder sig frisk dagen ud.
Cool Energy drik med på runden
Fabelagtig energibooster.
150 g ananas (uden skræl)
60 g frossen spinat
1/2 moden avocado
Saften af 1/2 lime
1 tsk revet ingefær
2 1/2 dl rismælk
Blend alle ingredienserne ved hurtig hastighed og hæld det straks efter på en flaske med tæt låg.
Tilføj et par isklumper og nyd den skønne drik under golfrunden.
Opskriften er inspireret fra bogen 'Green Kitchen Smoothies' af Luise Vindahl & David Frenkiel





HOMEMADE SNACK
'Grøn' energifyldt chokolademousse
Basis:
1 avocado
20 dadler
3-4 spsk raw chokoladepulver
4 spsk agave nektar
Topping:
Hakkede ristede hasselnødder
Evt. kirsebær
Fjern stenene fra både avocadoen og dadlerne. Blend alle ingredienserne til en cremet masse.
Nyd den 'grønne' chokolademousse til en god kop kaffe eller the efter golfrunden.
Opskriften er inspireret fra bogen 'RAW FOOD' af Jens Casupei & Vibeke Kaupert.
Superb Fransk nougat
Vi elsker fransk nougat og har ofte noget af vores hjemmelavede nougat med på banen, når vi spiller en runde golf.
Basis:
150 g mandler
60 g pistcaienødder, usaltede
1,25 dl vand
200 g honning
350 g sukker
225 g glukose
Marengs:
60 g sukker
80 g pasteuriserede æggehvider
Herudover 2spk flomelis.
Proces:
-
Rist nødderne i en forvarmet ovn på 150 grader i ca. 15-20 minutter indtil mandlerne og pistacienødderne er gyldne. Lad dem køle ned.
-
Kog vand, honning, sukker og glukose til en sukkerlage ved svag varme indtil den når 150 grader – vær tålmodig, det tager 15-20 minutter.
-
Marengs: Pisk sukker og æggehvider til en luftig marengsmasse, mens sukkerlagen koger
-
Hæld den varme sukkerlage ned, i en tynd stråle, i marengsmassen mens du pisker. Rør massen sammen i ca. 8-10 minutter indtil den er sej og lang.
-
Vend de ristede nødder i .
-
Hæld massen ud mellen 2 stykker bagepapir drysset med flormelis. Rul massen ud i et firkantet stykke som har en tykkelse på 2-3 cm. Lad massen køle af og skær massen ud i stykker på ca. 2X2 cm.
-
Nougaten opbevares i tætsluttede plastikbeholdere.
Opskriften er inspireret fra bogen X
HOMEMADE BREAD

Baguette á làncienne
Surdej forberedes dagen før bagningen:
100 g hvedemel (type 65)
65 g vand
1 g salt
2 g gær
Bland ingredienserne i skålen til røremaskinen. Dæk skålen til med et rent viskestykke og lad stå i stuetemperatur i 12 timer.
Dejen:
165 g surdej
1 kg hvede (type 65)
650 g vand
18 g salt
10 g gær.
Proces:
-
Ælt alle ingredienser sammen, undtagen salt, i en røremaskine/foodprocessor ved lav hastighed i 1 min.
-
Tilfør salt og sæt hastigheden op til medium i 3 minutter.
-
Sænk hastigheden til lav hastighed og lad maskinen ælte for yderligere 4 minutter.
-
Lad dejen hæve i skålen i 20 minutter, hvorefter maskinen ælter et par gange for herefter at lade dejen hæve i 20 minutter med efterfølgende æltning et par gange. Denne procedurer følges således at hævning og æltning er foretaget 4 gange.
-
Hæld mel på et køkkenbord og fordel dejen til 4 klumper dej.
-
Dejen rulles/strækkes forsigtigt til aflange baguette og placeres på bagepapir.
-
Tildæk brødene med et rent viskestykke og lad dem hæve i 30 minutter.
-
Opvarm ovnen, med en stenplade i, til 240 grader.
-
Placer baguettene på stenpladen og bag dem i ca 20 minutter.
-
Stil en bageplade nederst i ovenen og hæld 1 kop med vand ud på pladen samtidig med at brødet lægges på bagestenen. Dette sikrer sprødskorpe på brødene.

Brød med skøn skorpe & smag
Brødet bages som et stort brød på en stenplade i ovnen, 50-60 min. på ca. 230 grader.
Dejen:
300 g hvedesurdej
575 g vand
200 g rugmel
200 g durumhvedemel
450 g hvedemel (tipo 00)
20-25 g salt
Process:
-
Bland alle ingredienser, bortset fra salt, i en røremaskineskål og ælt ved lav hastighed i 2 min. Herefter blandes salt i dejen og ælt yderligere 2 min.
-
Sæt hastigheden op til medium hastighed og ælt yderligere i 3 min.
-
Røremaskinen sættes op til hurtig hastighed og ælt yderligere 3 min.
-
Læg dejen på et meldrysset bord. Fold dejens kanter ind mod midten, så dejen får en spændt yderside. Lad dejen hvile i 30 min.
-
Form brødet rundt og læg brødet i en meldrysset stor hævekurv med dejens sammenføjning opad.
-
Lad brødene hæve 12 timer i køleskab eller kortere i stuetemperatur 3 – 4 timer afhængig af temperatur.
-
Opvarm ovnen til 230 grader i god tid inden brødene lægges på stenpladen, det er vigtigt, at ovenen er godt varm inden brødet lægges på stenpladen.
-
Husk at sætte en bradepande i ovnen på nederste rille og hæld 1 kop vand ud på den varme plade. Vanddampen er med til at sikre en skøn skorpe.