top of page

Be a part of Golf Life 

 

BRIAN NIELSSON

Interview 

 

IMG_7467 2.jpg

Når OPMÆRKSOMHED er kodeordet!

 

Vi har mødt Brian Nielsson til en intens og indsigtsfuld samtale, hvor han fortæller om, hvordan vi kan træne vores mindset til at være 100% tilstede i nuet, og hvilke overraskende og positive konsekvenser det har for vores golfspil, når vi lærer at mestre den tilstand. 

Brian er tidligere erhvervsmand og har før været 'fast mand' på det danske Kajak-landshold i en periode på 5 år.

Brian træner mennesker i at blive 100% nærværende og mentalt skarpe. Det gør han ved at undervise i værktøjer der øger evnen til at være fokuseret og mentalt skarp, når man skal præsterer, og ens evne til at koble fuldstændig af, når man restituerer. En veksling der betyder, at man kommer ud af gråzonen, og lettere kan opnå de resultater man ønsker inden for alle områder i sit liv.

 

Brian spiller golf, og det er kombinationen af hans erfaring som tidligere professionel sportsmand samt nu træner i bl.a. yoga og meditation, der har gjort os nysgerrige på, hvordan han bruger disse kompetencer og sin viden, når han spiller en golfrunde.

 

Vi spørger derfor Brian, om han kan give os nogle input og råd til, hvordan vi selv kan få så meget ud af spillet som muligt. 

 

Det handler om OPMÆRKSOMHED.

 

’Det handler om opmærksomhed. At være opmærksom betyder at flytte opmærksomheden til det, der ER.

Når vi er opmærksomme, kommer både tanker og krop i balance, og så er vi i stand til at bevare fokus på det, vi gør, og golf er virkelig en sport, der kræver fokus. De fleste golfspillere kender til det at blive forstyrret lige inden eller midt i at slå et slag. Når vi forstyrres ryger vores opmærksomhed, og det resulterer ofte i et dårligt slag. Oplever vi at blive forstyrret tilstrækkeligt mange gange på en runde, kan de fleste af os blive så irriteret og frustreret, at vi overhovedet ikke kan få spillet til at fungere. Vores opmærksomhed er forsvundet, vi er i ubalance, og det bliver bare værre og værre.

 

Min anbefaling er, at man inden en golfrunde starter med give sindet og kroppen de bedste forudsætninger for at bevare opmærksomheden.

 

Opmærksomhed kan trænes gennem MEDITATION.

 

Når man træner meditation, opnår man flere ting, heriblandt;

Lærer at være opmærksom på det der er lige nu – at være i nuet.

 

Bliver bedre til at bevare roen, når der kommer forstyrrelser, dvs. reagerer ikke negativt på ting der forstyrrer.

 

Bliver bedre til at bevare overblikket og undgår at føle et pres ude på banen, selvom om man fx slår et mindre godt slag, skal lede efter bolden, eller ser andre spillere står klar ved teestedet.

 

Undgår at blive stresset af andre spilleres (dårlige) energi eller spil.

 

Bliver bedre til at bevare sin integritet og slippe selvbebrejdelse. 

 

Lærer at trække vejret og opøve et åndedræt der afslapper nervesystemet.

 

Bliver en glad, fokuseret og positiv medspiller.

 

Når man er ude på BANEN og er i gang med sin golfrunde, er der meget, man kan gøre for få spillet til at fungere. 

 

1. Start med at trække vejret med regelmæssige og rolige åndedrag, så dit åndedrag kommer ind i en rytme, som føles naturlig og på den måde støtter dit nervesystem i at slappe af og bevare roen og holde fokus. Brug gerne 10 min. på åndedrætsøvelser, inden du starter runden.

 

2. Når du går på banen imellem slagene, så flyt opmærksomheden på det, der er rundt om dig. Bemærk naturen og banens udtryk. Bemærk vinden, skyerne, himlen, solen, farverne, fuglene, markerne, træerne, strukturen i træerne, blomsterne, sø, å eller hav i nærheden. Bemærk stemningen i naturen.

 

3. Tillad dig selv at gå i et tempo der ikke stresser kroppen, så dit åndedrag derimod kan forblive roligt, og du kan forberede dit næste golfslag. Bemærk dine skridt. Flyt opmærksomheden til hver enkelt skridt du tager i stedet for at være i dine tanker. Få din opmærksomhed ned i kroppen og væk fra dine tanker.

En HERLIG golfspiller at gå en runde med.

Således holder du ro i sindet og giver dig selv mulighed for at holde glæde og fokus på dit golfspil og øge dine resultater på banen. Du vil i øvrigt også være en herlig golfspiller for andre at gå en runde med, da din rolige energi helt sikkert vil smitte af på dem. Det gælder ikke kun på banen, men også privat.

 

Jeg synes, at golf minder rigtig meget om livet generelt. Hvert slag tæller, og de skridt og de beslutninger man tager, når man spiller, bliver man nødt til at tage konsekvenserne af. Sådan er det også i livet. Livet er en cyklus med både ting, der går godt og ting, der går mindre godt, og vi kommer bedst og hele videre, når vi bliver opmærksomme på det, der sker rundt om os og kan være i nuet.

De professionelle golfspillere trænes i at holde opmærksomheden, når de går på banen med mange tusinde tilskuere, og hvor de er under et stort performancepres. Her er det vigtigt, at de kan undgå at blive forstyrret og miste fokus.’

 

Brian træner mennesker gennem foredrag, workshops og individuel coaching.

BRIAN NIELSSON 

KONTAKT

 

IMG_7509.jpg

SIGN UP NEWSLETTER 

BE A PART OF GOLFLIFE

Thanks! Message sent.

bottom of page